9.Sınıf Biyoloji Enerji ve Besinler Testleri 4
9.Sınıf Biyoloji Enerji ve Besinler Testleri 4
9.Sınıf Biyoloji Enerji ve Besinler 4 Testi Çöz
Başla
Tebrikler - 9.Sınıf Biyoloji Enerji ve Besinler Testleri 4 adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%. Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1 |
Nişasta —Glikoz —Glikojen Yukarıda verilen x vey reaksiyonları için, I.bitki hücrelerinde gerçekleşebilme, II.enzim denetimli olma, III.ATP tüketilerek gerçekleşebilme özelliklerinden hangileri ortaktır?
A | Yalnız I |
B | Yalnız II |
C | Yalnız III |
D | I ve II |
E | II ve III |
Soru 2 |
II ve III
Bir hücrede bulunan,
I.nişasta,
II.maltoz,
III.trigliserit,
moleküllerinin hidrolizi sonucu oluşan monomer sayılarının azdan coaa doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?A | I-II-III |
B | I-III-II |
C | II-I-III |
D | ll-lll-l |
E | lll-ll-l |
Soru 3 |
Bir insanın karaciğer hücrelerinde gerçekleşen, I.amino asit glikoz, II.glikoz -» amino asit, III.(n) amino asit polipeptit, dönüşüm olaylarından hangilerinin gerçekleşmesi sırasında ortamdaki amonyak miktarı artar?
A | Yalnız I |
B | Yalnız II |
C | I ve II |
D | Yalnız III |
E | I, II ve III |
Soru 4 |
Bir hücrede bulunan 10 molekül yağın bir kısmının hidrolizi sırasında açığa çıkan yağ asitl sayısı 18 molekül olduğuna göre bu tepkimeyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A | 18 ester bağının koptuğu |
B | 6 molekül gliserol oluştuğu |
C | 18 molekül suyun kullanıldığı |
D | Tepkimenin enzimlerin denetiminde gerçekleştiği |
E | Tüm yağ moleküllerinin kullanıldığı |
Soru 5 |
Aşağıdaki metabolik olaylardan hangisi anabolizmaya örnek olarak verilebilir?
A | Amino asitler arasında peptit bağlarının kurulması |
B | Glikojenin glikoza dönüşümü |
C | Bir trigliserit molekülünden yağ asiti ve gliserol molekülle¬rinin elde edilmesi |
D | Selülozun glikoz moleküllerine dönüşümü |
E | Laktozun glikoz ve galaktoz moleküllerine dönüşümü |
Soru 6 |
Bir bitki hücresinde gerçekleşen, I.yağ hidrolizi, II.protein sentezi, III.nişasta hidrolizi, IV.selüloz sentezi tepkimelerinden hangileri hücrenin pH’ının azalmasına neden olabilir?
A | Yalnız I |
B | Yalnız II |
C | Yalnız III |
D | II ve IV |
E | I ve II |
Soru 7 |
Aşağıda K ve L proteinlerinin amino asit dizilimi verilmiştir.
Buna göre KveL proteinlerinin birbirinden farklı olması, I.kullanılan amino asit çeşidi, II.aynı amino asitin tekrarlanma sıklığı, III.amino asitlerin diziliş sırası, IV.kullanılan amino asit sayısı özelliklerinden hangilerinin farklı olması ile açıklanabilir?

A | I ve II |
B | I ve IV |
C | II ve III |
D | I, II ve IV |
E | II, III ve IV |
Soru 8 |
Bir bitkiye karbon atomu işaretlenmiş glikoz molekülleri verildiğinde, işaretli karbon atomuna önce işaretli glikoz moleküllerinin tamamını içeren nişasta molekülünde daha sonra ise protein molekülünün yapısında rastlanıyor.
dönüşümlerinin gerçekleşme sırası aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

A | I-II-III-IV |
B | ll-lll-l -V |
C | III — I — II — IV |
D | II - I — III —IV |
E | IV - III - I - II |
Soru 9 |
Nişasta —Glikoz —Glikojen Yukarıda verilen x vey reaksiyonları için, I.bitki hücrelerinde gerçekleşebilme, II.enzim denetimli olma, III.ATP tüketilerek gerçekleşebilme özelliklerinden hangileri ortaktır?
A | Yalnız I |
B | Yalnız II |
C | Yalnız III |
D | I ve II |
E | II ve III |
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al.
9 tamamladınız.
← |
Liste |
→ |
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | Son |
Geri dön
Başarıyla tamamladınız.
sorular
soru
Aldığınız skor
Doğru
Yanlış
Partial-Credit
Sınavı henüz tamamlamadınız. Eğer sayfadan ayrılırsanız, verdiğiniz yanıtlar kaybolacak!
Correct Answer
You Selected
Not Attempted
Final Score on Quiz
Attempted Questions Correct
Attempted Questions Wrong
Questions Not Attempted
Total Questions on Quiz
Question Details
Results
Date
Score
İpucu
Time allowed
minutes
seconds
Time used
Answer Choice(s) Selected
Question Text
Sona erdi
Daha çok pratiğe ihtiyaç var
Böyle devam et
Kötü değil
İyi çalışıyor
Mükemmel
cok iyi bi test