Lys Ygs Biyoloji Organizma Testi Çöz
Lys Ygs Biyoloji Organizma Testleri 2
Lys Ygs Biyoloji Organizma Testi Çöz
Başla
Tebrikler - Lys Ygs Biyoloji Organizma Testleri 2 adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%. Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1 |
3 molekül yağ oluşurken açığa çıkan su mole-külleri, bir polipeptidin dipeptidlere kadar parçalanmasında kullanılmış ise, polipeptid yapısındaki aminoasit sayısı ve kopan peptid bağları sayısı aşağıdakiierden hangisinde doğru eşleştirilmiştir? (Aminoasit sayısı/Kopan peptid bağı sayısı)
A | 9/10 |
B | 9/12 |
C | 18/8 |
D | 20/9 |
E | 36/18 |
Soru 2 |
Glikozun hızlı bir şekilde hidrolizle oluşması sırasında; I. glikoz, II. su, III. glikojen, IV. enzim, V. protein moleküllerinden hangileri ortamda bulunmalıdır?
A | I, II ve III |
B | I, II ve IV |
C | II, III ve IV |
D | II, IV ve V |
E | I,II, IV ve V |
Soru 3 |
Bir enzimin bir hücrede aktif olarak görev yapabilmesi için; I. ortam pH'ının nötr olması, II. ortamda inhibitörlerin bulunmaması, III. ortamda aktivatör bulunması, IV. H20 konsantrasyonunun %15'in üzerinde olması özelliklerinden hangileri kesinlikle gereklidir?
A | I ve II |
B | II ve IV |
C | III ve IV |
D | I, II ve III |
E | II, III ve IV |
Soru 4 |
Bir enzimafik reaksiyonun başlayıp devam edebilmesi için, I. kofaktör, II. enzim, III. koenzim, IV. su moleküllerinden hangileri kesinlikle bu ortamda bulunmalıdır?
A | Yalnız II |
B | Yalnız IV |
C | I ve III |
D | II ve IV |
E | II, III ve IV |
Soru 5 |

A | Substrat |
B | Sıcaklık |
C | Asitler |
D | Bazlar |
E | İnhibitör |
Soru 6 |
Bir bitki hücresinde nişasta miktarı artıyorsa, I. Glikoz miktarı azalır. II. Su miktarı azalır. III. Su miktarı artar, ifadelerinden hangileri doğrudur?
A | Yalnız I |
B | Yalnız II |
C | Yalnız III |
D | I ve II |
E | I ve III |
Soru 7 |
İçeriği bilinmeyen besin karışımının solunumla parçalanması sonucu NH3 (amonyak) açığa çıkıyorsa, bu besinde aşağıdakilerden hangisinin bulunduğu kesindir?
A | Protein |
B | Glikoz |
C | Yağ asiti |
D | Nişasta |
E | Selüloz |
Soru 8 |

A | Yalnız I |
B | Yalnız II |
C | Yalnız III |
D | II ve II |
E | II ve III |
Soru 9 |
Bütün canlılarda sentezlenen protein moleküleri farklılık gösterebilmektedir. Bu durum; I. aminoasit sayısı, II. aminoasitler arasındaki bağ çeşidi, III. proteinin üç boyutlu yapısı, IV. sentezleri sırasında kullanılan enerji çeşidi özelliklerinden hangilerinin farklılığı ile açıkla-namaz?
A | I ve II |
B | I ve III |
C | II ve IV |
D | III ve IV |
E | I, II ve III |
Soru 10 |
Bir canlıda aynı anda birçok reaksiyon meydana gelmesine rağmen, bu reaksiyonlar birbirlerine karışmadan devam ederler. Bu durum temelde, enzimlerin hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır?
A | Substrata özel olmaları |
B | Düşük sıcaklıkta pasif olmaları |
C | Farklı pH'ta çalışmaları |
D | Ortamdaki su miktarından etkilenmeleri |
E | İnhibitörlerden etkilenmeleri |
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al.
10 tamamladınız.
← |
Liste |
→ |
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Son |
Geri dön
Başarıyla tamamladınız.
sorular
soru
Aldığınız skor
Doğru
Yanlış
Partial-Credit
Sınavı henüz tamamlamadınız. Eğer sayfadan ayrılırsanız, verdiğiniz yanıtlar kaybolacak!
Correct Answer
You Selected
Not Attempted
Final Score on Quiz
Attempted Questions Correct
Attempted Questions Wrong
Questions Not Attempted
Total Questions on Quiz
Question Details
Results
Date
Score
İpucu
Time allowed
minutes
seconds
Time used
Answer Choice(s) Selected
Question Text
Sona erdi
Daha çok pratiğe ihtiyaç var
Böyle devam et
Kötü değil
İyi çalışıyor
Mükemmel