Ygs Kimya Hayatımızdaki Kimya Test Çöz
Ygs Kimya Hayatımızda Kimya Testleri 2
Ygs Kimya Hayatımızda Kimya Testi Çöz
Başla
Tebrikler - Ygs Kimya Hayatımızda Kimya Testleri 2 adlı sınavı başarıyla tamamladınız.
Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%.
Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1 |
Cam ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A | Temel bileşenleri Na2C03, CaC03 ve Si02 dir. |
B | Üretim sırasında ana bileşenlerine katılan birtakım kimyasallar camın renk, ışığı kırma, sertlik gibi bazı fiziksel özelliklerinde farklılıklar yaratır. |
C | Pencere camları sertlikleri nedeniyle kırılmaya karşı diğer cam türlerinden daha dayanıklıdır. |
D | Buzlu camlarda, temel bileşenlerin yanında bir miktar CaF2 tuzu kullanılır. |
E | Kristal camlar içeriğinde % 80 oranında PbO barındırır. |
Soru 2 |
Betonun elde edilme sürecinde,
I. kum
II. çimento
III. yağlı boya
IV. soda
maddelerinden hangileri kullanılmaktadır?
A | Yalnız II |
B | I ve II |
C | I ve IV |
D | I, II ve III |
E | I, II ve IV |
Soru 3 |
Metallerin çok azı, saf haldeyken, sanayide aranan dayanıklılık, sertlik gibi özelliklere sahiptirler. Günümüzün gelişen toplumsal yaşamında, ihtiyaçları karşılamak için üretilen alaşımlarla ilgili, aşağıdaki yargılardan hangisi doğru değildir?
A | Birden fazla metalin eritilerek karıştırılması ile elde edilirler. |
B | Korozyona karşı saf metallerden daha dayanıklıdırlar. |
C | İletkenlikleri, bileşenlerinden daha yüksektir. |
D | Oluştukları metallerden daha yüksek sıcaklıkta erirler. |
E | Döküme, saf metallerden daha uygundurlar. |
Soru 4 |
Seramik endüstrisinin temeli kil denen maddedir. Aşağıda bazı kil ürünleri verilmiştir.
I. fayans
II. çanak ve çömlekler
III. tuğla
IV. porselen eşyalar
V. kiremit
Yukarıda verilen bu kil ürünlerinden bazıları cama çok yakın fiziksel özelliklere sahiptirler.
Bunlardan hangisinin camlaşma derecesi diğerlerininkinden daha yüksektir?
A | I |
B | II |
C | III |
D | IV |
E | V |
Soru 5 |
1- Kil (AI203.Si02.H20) ve kireçtaşının özel fırınlarda çok yüksek sıcaklıkta pişirilip ezilmesiyle ..............(1)...........elde edilir.
2. 1. işlem sonucu elde edilen maddeye kum ve kireç karıştırılarak yarı akışkan halde olan ..............(2)...........elde edilir.
Yukarıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
(1) / (2)
A | çimento / sıva |
B | sönmüş kireç / harç |
C | çimento / beton |
D | kum / boya |
E | seramik / porselen |
Soru 6 |
I. Beton harcında kum yoktur.
II. Kil ve kireçtaşının özel fırınlarda pişirilmesiyle fayans elde edilir.
III. Cama sadece HF asiti ve bazı bazik çözeltiler etki eder.
Yukarıda yaygın malzemeler ile ilgili verilen ifadelerden hangileri yanlıştır?
A | Yalnız I |
B | I ve II |
C | I ve III |
D | II ve III |
E | I, II ve III |
Soru 7 |
Karbonhidrat : I
Protein: II
Yağ: III
Yukarıda verilen besin maddelerinin sindirimi sonucu oluşan ürünler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A | Yağ asidi ve Gliserol/Aminoasit/Glikoz |
B | Selüloz/Aminoasit/Yağ asidi ve Gliserol |
C | Aminoasit/Yağ asidi ve Gliserol/Glikoz |
D | Glikoz/Aminoasit/Yağ asidi ve Gliserol |
E | Amino asit/Yağ asidi ve Gliserol/Glikoz |
Soru 8 |
• Proteinler, mide özsuyunda bulunan.......I.......enzimi ile peptonlarına parçalanır.
• Parçalanan proteinler, mideden çıkarak ince bağırsakta bulunan........II.......enzimi ile aminoasitlere dönüştürülür.
Yukarıdaki boşluklara aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A | amilaz/pepsin |
B | pepsin/erepsin |
C | amilaz/lipaz |
D | pepsin/lipaz |
E | erepsin/pepsin |
Soru 9 |
Nişasta + Su -» Glikoz
Yukarıda, nişastanın sindirim tepkimesi verilmiştir. Buna göre, nişastanın sindirimi ile ilgili,
I. Kimyasal bir değişimdir.
II. Midede amilaz enzimi sayesinde gerçekleşir.
III. Hidroliz tepkimesidir, yargılarından hangileri doğrudur?
A | Yalnız I |
B | Yalnız III |
C | I ve II |
D | I ve III |
E | I, II ve III |
Soru 10 |
I. Karbonhidratların sindirimi ağızda başlar.
II. Proteinlerin sindirimi midede başlar, ince bağırsakta sona erer.
III. Yağların sindirimi oniki parmak bağırsağında başlar.
Yukarıda temel besin kaynaklarının kimyasal sindirim yerleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.
Buna göre, bu temel besinlerin sindirimini sağlayan enzimler aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
(I/II/III)
A | Amilaz/Pepsin+erepsin/Lipaz |
B | Tripsin/Amilaz/Lipaz |
C | Lipaz/Pepsin/Glisin |
D | Amilaz/Pepsin/Erepsin |
E | Glisin/Amilaz/Lipaz |
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir.
Sonuçları al.
10 tamamladınız.
← |
Liste |
→ |
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Son |
Geri dön
Başarıyla tamamladınız.
sorular
soru
Aldığınız skor
Doğru
Yanlış
Partial-Credit
Sınavı henüz tamamlamadınız. Eğer sayfadan ayrılırsanız, verdiğiniz yanıtlar kaybolacak!
Correct Answer
You Selected
Not Attempted
Final Score on Quiz
Attempted Questions Correct
Attempted Questions Wrong
Questions Not Attempted
Total Questions on Quiz
Question Details
Results
Date
Score
İpucu
Time allowed
minutes
seconds
Time used
Answer Choice(s) Selected
Question Text
Sona erdi
Daha çok pratiğe ihtiyaç var
Böyle devam et
Kötü değil
İyi çalışıyor
Mükemmel
Diğer Testler
Bu Konuda Henüz Test Eklenmemiş.