Ygs Kimya Karışım Türleri Genel Değerlendirme
Ygs Kimya Karışım Türleri Testleri 3
Ygs Kimya Karışım Türleri Testi Çöz
Başla
Tebrikler - Ygs Kimya Karışım Türleri Testleri 3 adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%. Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1 |
Aynı ortamda ağzı açık kaplarda bulunan kütlece % derişimleri ve kütleleri eşit olan tuzlu su ve şekerli su için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A | İletkenlikleri aynıdır. |
B | Kaynama noktaları aynıdır. |
C | Aynı sıcaklıkta buhar basınçları aynıdır. |
D | Çözeltilerdeki çözünen maddelerin kütleleri aynıdır. |
E | Donma noktaları aynıdır. |
Soru 2 |
% 25 lik 200 gram tuzlu su çözeltisine 50 gram daha tuz eklenerek çözünmesi sağlanıyor. Çözeltinin kütlece % konsantrasyonunun değişmemesi için ortama kaç gram su ilave edilmelidir?
A | 50 |
B | 100 |
C | 150 |
D | 200 |
E | 250 |
Soru 3 |
t °C de çözünürlüğü 25 g/100 g su olan X tuzunun doymuş sulu çözeltisinin 100 gramına aynı sıcaklıkta 100 gram arı su eklendiğinde çözelti kütlece % kaçlık olur?
A | 5 |
B | 10 |
C | 15 |
D | 20 |
E | 25 |
Soru 4 |
25 gram şeker kullanılarak kütlece %20 lik sulu çözelti hazırlamak için kaç gram su gerekir?
A | 75 |
B | 100 |
C | 125 |
D | 150 |
E | 175 |
Soru 5 |
Kütlece %25 lik 200 gram tuzlu sulu çözeltisinden çökme olmadan 100 gram su buharlaştırılırsa, son çözelti kütlece % kaçlık olur?
A | 30 |
B | 40 |
C | 50 |
D | 55 |
E | 60 |
Soru 6 |
Yoğunluğu 1,5 g/mL, hacmi 200 mL olan X sıvısına saf su ekleniyor. Oluşan çözeltinin kütlesi 500 gram olduğuna göre, çözeltideki X in kütlece yüzdesi kaçtır?
A | 20 |
B | 30 |
C | 40 |
D | 50 |
E | 60 |
Soru 7 |
X katisının 100 g saf sudaki çözünürlüğü ile ilgili; • 17 °C de 20 g • 25 °C de 15 g • 40 °C de 10 g bilgileri veriliyor. Buna göre; I. X in suda çözünmesi ekzotermiktir. II. 17 °C de 100 g su ile hazırlanan doygun sulu çözelti 25 °C ye ısıtılırsa 5 g X çöker. III. 40 °C de 50 g su 3 g X ile hazırlanan sulu çözelti doymamıştır. yargılarından hangileri doğrudur?
A | Yalnız I |
B | Yalnız II |
C | Yalnız III |
D | I ve II |
E | I, II ve III |
Soru 8 |
• Zeytin yağı - Zeytin posası • Kum - su Yukarıda verilen karışımların ayrıştırılması ile ilgili; I. Zeytin posasından zeytin yağı dekantasyon (aktarma) ile ayrılabilir. II. Kum - su karışımı süzme ile ayrılabilir. III. Kum - su karışımı buharlaştırma ile ayrılabilir, yargılarından hangileri doğrudur?
A | Yalnız I |
B | Yalnız II |
C | Yalnız III |
D | I ve II |
E | I, II ve III |
Soru 9 |
Aşağıda verilen ayırma yöntemlerinden hangisi kimyasal ayırma yöntemidir?
A | Elektroliz |
B | Süblimleştirme |
C | Damıtma |
D | Ayrımsal damıtma |
E | Ekstraksiyon |
Soru 10 |
Günlük hayatta kullanılan aşağıdaki ürünlerden hangisinin eldesinde ekstraksiyon (özütleme) yönteminden yararlanamamıştır?
A | Şeker |
B | Parfüm |
C | Zeytin Yağı |
D | Çay |
E | Asprin |
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al.
10 tamamladınız.
← |
Liste |
→ |
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Son |
Geri dön
Başarıyla tamamladınız.
sorular
soru
Aldığınız skor
Doğru
Yanlış
Partial-Credit
Sınavı henüz tamamlamadınız. Eğer sayfadan ayrılırsanız, verdiğiniz yanıtlar kaybolacak!
Correct Answer
You Selected
Not Attempted
Final Score on Quiz
Attempted Questions Correct
Attempted Questions Wrong
Questions Not Attempted
Total Questions on Quiz
Question Details
Results
Date
Score
İpucu
Time allowed
minutes
seconds
Time used
Answer Choice(s) Selected
Question Text
Sona erdi
Daha çok pratiğe ihtiyaç var
Böyle devam et
Kötü değil
İyi çalışıyor
Mükemmel